Conversie Optimalisatie

Conversie Optimalisatie

Meer conversies uit bezoekers

A/B testen

Implementatie website verbeteringen

Conversie Optimalisatie

Genoeg bezoekers op uw website, maar weinig conversies? Dan heeft u behoefte aan praktische verbeterpunten die een website beter laten converteren!

Wat is Conversie Optimalisatie?

Iedere website wordt gebouwd met een doel. Hierbij kan gedacht worden aan het genereren van leads, het verkopen van producten of bijvoorbeeld het informeren van bezoekers.

Conversie optimalisatie is de kunst van het overtuigen van uw bezoekers, met meer opbrengsten als doel. Op deze manier kan met hetzelfde aantal bezoekers, het aantal conversies sterk toenemen.

Het aantal conversies op een website kan bijvoorbeeld worden verhoogd door de kleur van een knop aan te passen, de tekst van de ‘call-to-action’ te wijzigen, of door het opnieuw inrichten van uw pagina.

Het verbeteren van de conversie op een website kan resulteren in een sterke verbetering in resultaat. Door een conversie percentage op een site te verhogen van 1% naar 2%, verdubbelen het aantal verkopen met hetzelfde aantal bezoekers.

Op veel websites zijn er ‘gaten’ in het conversieproces. Deze gaten zorgen ervoor dat een groot aantal bezoekers ‘weglekken’ van de site. Conversie optimalisatie is erop gericht om deze gaten te dichten, zodat meer bezoekers het einddoel van het conversieproces bereiken.

Conversie optimalisatie is geschikt voor websites in iedere levensfase. Wilt u weten of de bezoekers op uw website op de juiste manier door de site navigeren? Ziet u kansen om het succespercentage van een bepaalde webpagina te vergroten? Wij zorgen voor een verbeterde gebruikerservaring door gericht te testen en te optimaliseren.

Conversie Optimalisatie analyse

Onze ervaren specialisten gaan allereerst in kaart brengen waar uw website beter kan presteren en converteren. We leggen de vinger op de zere plek en zoeken de belangrijkste afhaak- of uitvalmomenten op de website. Een formulier voor het aanvragen van informatie is hier een voorbeeld van. Daarnaast kunnen er soms bepaalde stappen in het bestelproces worden geoptimaliseerd.

Conversie Optimalisatie advies

Na het analyseren van het conversieproces stellen wij een adviesrapport op. Hierin nemen wij de huidige stand van zaken op en alle optimalisaties die resulteren in een beter conversieproces.

A/B testen

Optimizely_Certification
Het testen van aanpassingen is een belangrijke fase in het conversie optimalisatieproces. Door uitgebreide ervaring weten wij hoe we het aantal conversies kunnen verhogen, maar uiteindelijk geven testen de doorslag.

Om verbeteringen inzichtelijk te maken draaien wij een a/b test op uw website. De helft van de bezoekers sturen we naar de oude variant van de website (variant A). De andere helft van de bezoekers leiden we naar een geoptimaliseerde variant (variant B). Door het nauwkeurig volgen van de bezoekers op uw website krijgen we inzichtelijk hoeveel extra offerte aanvragen die nieuwe call-to-action nu echt oplevert of hoeveel extra sales u kunt realiseren met een nieuw design.

Conversie Optimalisatie door Orangedotcom

Onze specialisten hebben een uitgebreide ervaring met conversiegerichte campagnes voor uiteenlopende webshops en websites. Deze waardevolle ervaring gecombineerd met nauwkeurig testen, meten en optimaliseren zorgt ervoor dat we samen nog betere resultaten kunnen bereiken. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, of vraag direct een offerte aan!

Zoekmachine Marketing
Zorg ervoor dat uw website goed vindbaar is met Zoekmachine Marketing.
Lees Meer
Web Analytics
Inzicht in de herkomst van bezoekers en prestaties van de website.

Lees Meer
Online Strategie
Een online marketing plan voor de lange termijn is cruciaal om uw doelstellingen te bereiken.
Lees Meer
Conversie Optimalisatie
Meer verkopen uit bezoekers door Conversie Optimalisatie.

Lees Meer
Interim Professionals
Tijdelijk extra online marketing expertise door één van onze specialisten.
Lees Meer
Training en coaching
Gericht intern kennis en vaardigheden opbouwen. Zowel basistrainingen als specialistische kennis.
Lees Meer