Web Analytics

Web Analytics

Heldere rapportage

Advies op basis van rapport

Optimalisatie van campagnes

Web Analytics

“Weet u wat er op uw website gebeurt? Wat en hoe moet er gemeten worden?”

U heeft namelijk de mogelijkheden om het gedrag van uw bezoekers en klanten te monitoren en analyseren. Het is belangrijk om het bezoekersgedrag te analyseren en hieraan verbeteracties te koppelen. Zeker ook als je veranderingen maakt op het gebied van zoekmachine marketing of het design van je website, dan is webanalytics een essentiële manier om te kijken naar het effect en de resultaten. Met een webanalytics tool verzamelt u nuttige informatie over uw websiteverkeer, het gedrag en de conversiepatronen van uw bezoekers, het succes van uw online marketingcampagnes en andere belangrijke aspecten. In het kort hanteert Wikipedia de volgende definitie: “webanalytics is het meten, verzamelen, analyseren en rapporteren van internetdata om je online activiteiten te optimaliseren.”

Toch is het vooral ook zaak niet de weg kwijt te raken in alle tools en data die verkregen kunnen worden. Zelfs de grote, internationale bedrijven, met de meest uitgebreide Omniture pakketten, hebben zelfs de meeste basis rapporten niet onder de knie en weten niet wat ze moeten doen. Waar het om gaat is de uitdaging van organisaties om in plaats van alles te meten, specifiek te kijken naar de belangrijkste prestatie-indicatoren.

Web Analytics door Orangedotcom

Webanalytics begint bij het adviseren en installeren van een goed software pakket. Dit is de eerste belangrijke stap waarbij wij specifiek kijken naar de doelstellingen en wensen van de organisatie. Orangedotcom ondersteunt bij het opzetten en implementeren van een goed webanalytics pakket, zoals Google Analytics. Tijdens dit proces worden de mogelijkheden van webanalytics op een heldere manier uitgelegd. Daarnaast zullen de doelstellingen voor de website ook doorvertaald en geïmplementeerd worden naar meetbare doelen en rapporten binnen webanalytics. Heldere doelen stellen en KPI’s formuleren is dan ook een essentieel onderdeel van webanalytics.

Veel gestelde vragen zijn: hoe zetten we onze webanalytics data om naar bruikbare informatie? Welke online campagne levert ons het meeste rendement? Naast het opzetten en implementeren van webanalytics, vertalen wij de statistieken maandelijks naar de juiste inzichten en informatie, passend bij de doelstelling van uw website.

Orangedotcom kan u verder helpen om de gegevens uit uw statistieken te analyseren en te vertalen naar verbeterpunten. Bijvoorbeeld:

  • Beter begrip van de voorkeuren van de klant en online gedrag
  • Basis voor optimaliseren website
  • Basis voor business insight
  • Maakt resultaat van uw marketingactiviteiten meetbaar
Zoekmachine Marketing
Zorg ervoor dat uw website goed vindbaar is met Zoekmachine Marketing.
Lees Meer
Web Analytics
Inzicht in de herkomst van bezoekers en prestaties van de website.

Lees Meer
Online Strategie
Een online marketing plan voor de lange termijn is cruciaal om uw doelstellingen te bereiken.
Lees Meer
Conversie Optimalisatie
Meer verkopen uit bezoekers door Conversie Optimalisatie.

Lees Meer
Interim Professionals
Tijdelijk extra online marketing expertise door één van onze specialisten.
Lees Meer
Training en coaching
Gericht intern kennis en vaardigheden opbouwen. Zowel basistrainingen als specialistische kennis.
Lees Meer