Sebastiaan Hartog

Blog

Werken met een glimlach: de eerste maand van Sebastiaan Hartog

Sebastiaan Hartog

Een overstap van een internationale corporate naar een lokaal bureau met ruim twintig man: hoe is dat? Sebastiaan Hartog voegde zich een maand geleden bij ons team en maakt in dit artikel de balans op.

“Is het echt pas de tweede maand?” vraag ik me bij het schrijven van dit stuk af. En dan bedoel ik het positief. Na ruim tien jaar sales te hebben gedaan voor publisher Sanoma startte ik 1 maart bij Orangedotcom als Business Consultant. Deze transfer voelde aan de ene kant aan als een sprong in het diepe, aan de andere kant waren de gesprekken zo leuk dat het een logische stap leek.

Tien jaar bij Sanoma volmaken was natuurlijk sowieso niet het plan, het liep organisch zo. Een mooie organisatie met veel kansen, groei, verandering en persoonlijke ontwikkeling hielden me aan boord, tot eind vorig jaar het tijd was om mijn horizon te verbreden. Arnoud kwam in de lucht, nodigde me uit voor een gesprek en vier gesprekken later zette ik mijn handtekening onder een contract met onder andere onbeperkte vakantiedagen (!). 1 maart liep ik ons kantoor aan de Isaac Titsinghkade binnen voor mijn eerste dag.

Emerce 100

Leuk door leren en andere activiteiten 

Kleine organisaties opereren anders dan grote. De vragen zijn niet zozeer anders, de snelheid van handelen wel. En daar had ik best zin in. Processen en tools die ik niet verwachtte bleken goed geregeld. Onboarding, trainingen, een goed werkend CRM, ongoing medewerkers tevredenheidsonderzoeken: het is er allemaal. En door het gebrek aan legacy ook goed werkende digital platformen voor bijvoorbeeld declaraties, communicatie en HR. Dit klinkt als hygiëne (en dat is het ook) en je hebt er dagelijks mee te maken: een systeem wat niet prettig werkt vormt gauw een frustratie. Veel mails en meetings doen dat ook, dat bleek een stuk minder te zijn.

En de mensen dan? We zijn een jong bedrijf, dat staat buiten kijf. De gemiddelde leeftijd is <30.  Ons vakgebied is ook jong, dat is dus niet gek. Ik ben in ieder geval een van de seniors in het team (met mijn bescheiden 35 lentes). Ik bemerk een gezonde drive, passie en vooral nieuwsgierigheid in het team en een goede ethos: niemand hoeft 100% declarabel te zijn waardoor er ruimte is voor additionele zaken en het leuk is om bij Orangedotcom te werken.

Leuk is leren door power hours, trainingen, warme lunch op donderdag, elke vrijdag een borrel, kwartaaluitjes (we gingen afgelopen maand apenkooien), congresbezoek (BrightonSEO in april nog) en aandacht wanneer iemand jarig is. En dan gaan we later dit jaar ook nog op werkweek naar Valencia. En die onbeperkte vakantiedagen natuurlijk.

Samenwerking met nieuwe en bestaande klanten

In mijn rol ben ik verantwoordelijk voor de samenwerking met nieuwe en bestaande klanten. De komende periode ga ik daarom om tafel met onze opdrachtgevers en zal ik mooie nieuwe klanten proberen te vinden. In de eerste gesprekken heb ik gemerkt dat we gedegen werk verrichten en dat er nog mooie kansen in het verschiet liggen. Vanuit onze kennis, expertise en ervaring ben ik er van overtuigd dat we toegevoegde waarde kunnen bieden voor bedrijven en hen kunnen helpen bij hun digitale ambitie. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in!

Geïnteresseerd om met Sebastiaan kennis te maken? Mail hem op sebastiaan@orangedotcom.nl

Samen de hoogste conversiestijging behalen?