Netwerk

Blog

Hoog in Google

Netwerk

Hoog in Google

Iedereen wil hoog in Google gevonden worden. Dit is alleen mogelijk als er op de juiste punten gelet wordt bij het opzetten van de website en de verschillende artikelen. Hoog in Google staan is belangrijk, omdat weinig mensen verder kijken dan de eerste pagina in de zoekresultaten van Google. Om een hogere positie in de Google zoekresultaten te krijgen moet je rekening houden met een aantal algemene en technische zoekmachine optimalisatie punten.

Google zoekmachine

Wie kent of gebruikt de Google zoekmachine tegenwoordig niet? Als men opzoek is naar meer informatie op het internet maakt men altijd wel gebruik van Google. Is het niet ingebouwd in je browser, dan is het wel ingesteld als startpagina tijdens het openen van je browser. Door simpel een zoekwoord in te voeren en op enter te drukken krijg je een lijst met informatie/websites met mogelijk het antwoord waar jij naar op zoek bent. Google maakt gebruik van bepaalde algoritmes waardoor ze informatie van verschillende websites kunnen koppelen met het zoekwoord wat je hebt ingetypt. Alle statistieken worden tijdens het gebruik van de Google zoekmachine bijgehouden, waardoor je als aanbieder van informatie hierop kan inspelen en ervoor kan zorgen dat je hoog in Google zichtbaar wordt. Google houdt bij wat de zoekvolume is van bepaalde zoekwoorden. Als website eigenaar is het natuurlijk vooral interessant om hoog in Google te staan op zoekwoorden waar vaak naar gezocht is!

Website aanmelden bij Google

Je website aanmelden bij Google gebeurt niet automatisch op de beste manier. Met behulp van de Google Search Console kan je ervoor zorgen dat je website wordt geïndexeerd. Je site aanmelden bij Google is in enkele kliks gebeurd. Zorg ervoor dat je website een sitemap heeft die ondersteund wordt door Google. Nadat je sitemap is toegevoegd in Google Search Console kan Google sneller je website crawlen en zorgen dat de zoekresultaten up-to-date blijven. Nadat je nieuwe content hebt toegevoegd op je website is het ook belangrijk om de sitemap bijgewerkt te houden. Hoe beter Google jouw content kan vinden, hoe groter de kans is dat je hoog in Google komt te staan met je website.

Hoger in Google

Google optimalisatie wordt toegepast bij het behalen van een hogere positie in de Google zoekresultaten. Google SEO, ook wel Google zoekmachine optimalisatie, zijn alle activiteiten om een website te optimaliseren voor zoekmachines, zodat deze beter vindbaar wordt. Het doel van SEO is vaak om op de eerste pagina van Google zichtbaar te zijn op belangrijke zoektermen. SEO staat voor Search Engine Optimization. Door technische aanpassingen en content optimalisaties op je site te maken zal je zien dat ook jij hoog in Google kan komen te staan.