Blog

Orange vitaminen in tijden van corona

Ben je momenteel thuis aan het werk? Het zijn bijzondere tijden. Ook Orangedotcom heeft maatregelen getroffen, waardoor vrijwel alle collega’s extern werken. Om het thuiswerken wat te verzachten hebben we in dit artikel interessante content gebundeld, zodat je na de nodige concentratie nieuwe dingen kunt leren, in beweging komt of gewoon even een glimlach op je gezicht kunt toveren: Orange vitaminen!

De Grote Thuisblijfgids van NRC

Wellicht de meest complete gids voor iedereen die nu gedwongen thuis is. NRC geeft je onder andere tips over productief werken, je sociale leven en sporten. Onze web bouwer en klant Qikker geeft er onder andere de tip elke dag even met elkaar de taken en doelen van de dag af te stemmen.

Zie de gids op de site van NRC.

Moneybird tea-time

Wat is nu beter dan door andere ondernemers geïnspireerd te worden in deze tijden? Moneybird biedt een dagelijkse webinar met tea-time, waarin volgens eigen zeggen een “sprankje positiviteit de wereld in wordt geschoten.” Iedere werkdag om 15.00 uur geeft een ondernemer een inspirerende kennissessie:

  • Donderdag 19 maart: Jan van Halst en Bart Nijhuis vertellen hoe je jou en je team in topvorm kunt houden, zelfs als ze op afstand zitten.
  • Vrijdag 20 maart: Dorothée Loorbach was drie jaar geleden ineens totaal blut. Daarom startte ze Het Geldproject. Dit leidde tot een TED talk, een boek en veel sprekersklussen. Het Geldproject veranderde Dorothées perspectief op geld en waarde.
  • Maandag 23 maart: Tim Knol is singer-songwriter. Hij vertelt hoe hij als ZZP’er deze dagen doorkomt. Door creatief te zijn kijkt hij hoe hij geld kan genereren met zijn muziek. Hij beantwoordt vragen én speelt een liedje.
  • Dinsdag 24 maart: Aliëtte Jonkers is medisch journalist. In deze sessie geeft ze zes concrete tips om de zin van onzin te onderscheiden in medisch nieuws (zoals over het coronavirus).
  • Donderdag 26 maart: Corinne Keijzer is social media expert. Ze legt uit hoe een goed, duidelijk en vindbaar profiel je kan helpen bij het vinden van de juiste opdrachten (of baan).

Zie alles op het YouTube kanaal van Moneybird.

Quarantainecollege

De studiebank in, dat is voor sommigen van ons wellicht al lang geleden. Toch een leuke kans, omdat dit nu digitaal kan. Het gaat om een initiatief van de taalkundige Marc van Oostendorp. „Universitaire collega’s!”, twitterde hij op 12 maart, „laten we van de nood een deugd maken. Velen van ons zullen de komende weken video’s maken voor onze studenten. Waarom zouden we die video’s niet ook zoveel mogelijk openbaar maken net als het andere studiemateriaal zodat ook anderen kunnen meegenieten?” De oproep kreeg ruim 3.400 steunbetuigingen en sinds gisteren staat de eerste versie van quarantainecollege.nl online.

Zie de video op de site van Neerlandistiek.

OERsterk gezondheidstips

OERsterk wil Nederland vitaler maken. Ze ziet dan ook een maatschappelijke verplichting om mensen de juiste kennis en handvatten aan te reiken om zichzelf in deze onrustige periode te versterken. Er is daarom besloten tot 6 april verschillende betaalde producten gratis aan te bieden, zoals een Corona-dossier en digitaal kookboek. Om jezelf van binnenuit te versterken!

Zie alle content op de site van OERsterk.

NU.nl Thuis

Thuis is het nieuwe uit. Daarom past NU.nl het Uit-katern aan naar het Thuis-katern. In het eerste artikel onder andere een virtuele vrijdagmiddagborrel en online yoga-les.

Bill Gates TED-talk over de volgende pandemie (2015)

De wereld is in 2014 al eens ontsnapt aan een wereldwijde uitbraak van Ebola. Dit dankzij de inzet van duizenden onbaatzuchtige gezondheidsmedewerkers — naast stomweg een flinke dosis puur geluk. Bill Gates legt in deze lezing van 5 jaar geleden uit wat we moeten doen om een volgende uitbraak te voorkomen: van het opstellen van scenario’s en onderzoek naar vaccins tot het opleiden van gezondheidspersoneel. Zoals de spreker toen zei: “Er is geen reden tot paniek… maar we moeten wel aan de slag.”

Zie de talk bij TED.

Learn Dutch

Van Oranje wordt je vrolijk vinden wij. Om je aandacht op iets anders te richten, is het leuk eens YouTube-kanaal learndutch.org te bekijken. Daar zie je buitenlanders hun best doen om Nederlands te leren. En hoe zij zich soms verbazen over de merkwaardige Nederlandse cultuur.

Meer lezen over marketing?

Orangedotcom heeft ook veel geschreven afgelopen periode. Lees bijvoorbeeld eens:

We wensen je veel gezondheid en succes toe de komende periode. Uiteraard zijn wij gewoon bereikbaar (via Slack, Hangout, telefoon, mail) voor al je vragen en verzoeken rond digitale marketing. We maken er het beste van en spreken je graag!

Samen de hoogste conversiestijging behalen?