Blog

Podcast tips: deze mag je volgens ons niet missen!

Maandelijks luisteren er ruim twee miljoen Nederlanders naar een podcast. Behoor jij ook tot deze groep? Deze trend biedt veel kansen voor bedrijven. Het aanbod van podcasts stijgt fors, waardoor je heel veel keuze hebt. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Wij selecteren een aantal interessante podcasts voor je!

Podcasting

Profiteren van podcasts als marketingtool

Tegenwoordig kun je als bedrijf uit zoveel media kiezen om je bedrijf te promoten. Podcasting is hier de perfecte manier voor. Een luisteraar kan bijvoorbeeld geïnteresseerd raken in jouw bedrijf waardoor je eenvoudig  de interesse meegroeit met je bedrijf. Je bereikt duizenden potentiële luisteraars via bestaande platforms zoals iTunes en Spotify. Hierdoor kun je makkelijk nieuwe klanten aantrekken. Ook kun je door het tonen van expertise een connectie maken met je doelgroep en een vertrouwensband opbouwen. Podcasting is slechts een kleine investering, maar kan een hele goede manier zijn om je concurrenten voor te blijven.

Podcasts kunnen ook voor een betere vindbaarheid door zoekmachines zorgen, waardoor je website een hogere ranking heeft. Het is een effectieve manier voor de SEO, omdat de podcasts ook op verschillende websites gedeeld kan worden. Mocht je als bedrijf hier nog geen gebruik van maken is dit het juiste moment!

Succesvolle ondernemers aan het woord

De zender voor ondernemers: BNR Groeihelden
Nieuwe markten, meer omzet, hogere winsten en meer medewerkers. Als ondernemer komt je dit vast niet onbekend voor. Sinds september 2018 heeft radiozender BNR een podcast over groeistrategieën van bedrijven. De oprichters van Picnic (supermarkets), Helloprint, Suprise Me (Sprs.me) en Mollie komen tijdens de podcasts aan het woord. Wekelijks stelt Meindert Schut, journalist én ondernemer de gasten vragen over hoe je jouw bedrijf kunt laten groeien. Iedere podcast is relevant voor ondernemers, maar zo is er ook een interessante podcast die op online marketing gericht is. Een echte aanrader, omdat de belangrijke trends hierin worden besproken. 

Een succesvolle applicatie
Hoe zorg je ervoor dat jouw klanten de mobiele app gaan gebruiken en welk verdienmodel gebruik je daar eigenlijk voor? Zijn er nieuwe functies waar zij ‘s nachts over dromen? Jeroen van Velzen van Roadmap en Jorn de Vries van Flitsmeister delen hun geheimen en geven tips! Luister hier

Social influencers als business
Tegenwoordig komen er steeds meer marketingbedrijven dat zich volledig richt op social influencers. Carlijn Offergelt is de oprichter van Brand Your Party en Paolo Martorino één van de mensen achter het succes van influencer-platform Join. Tijdens de podcast wordt er ingedoken in de wereld van influencer marketing. Kun je hier een duurzame business opbouwen? Waar liggen hier de grote uitdagingen en het groeipotentieel? Luister hier 

Leidinggeven, digitaal transformeren, storytelling en het bouwen van een franchise horeca

The Brief
The brief is een tweewekelijkse podcast over marketing, media & content. Elke podcast schuift iemand uit het vak aan om zijn kennis te delen. Het varieert van marketing tot social media trend.  

Digital Dialogues
Hoe zorg je als organisatie dat je goed bent ingericht voor de toekomst? En hoe volwassen ben je op digitaal vlak? Adformatie en Google diepen dit uit in de nieuwe zesdelige podcast-serie Digital Dialogues. In de serie worden organisaties als felyx en L’Oréal onder de loep genomen en langs de meetlat gelegd. De eerste drie afleveringen zijn vanaf nu te beluisteren via SpotifyItunes en Stitcher en Google Podcast

CEO Transavia over leidinggeven, footprint en digitaliseren
Matthijs ten Brink is CEO Transavia en vertelt je alles over leidinggeven, footprint en digitaliseren. Luister hier 

The Avocado Show oprichter over storytelling en het bouwen van een franchise horeca
Ron Simpson is storyteller en co-founder van The Avocado Show. Hij vertelt je in deze aflevering alles over het bouwen van een merk rondom een mono-restaurant concept! Luister hier

Wil jij graag sparren met iemand uit het SEO team over de mogelijkheden binnen online marketing? Orangedotcom staat natuurlijk altijd voor je klaar voor goede tips en advies rond online marketing. Neem contact met ons op!

Blijf jij ook graag jouw concurrenten voor?