Blog

SEO tips

Er zijn een aantal SEO tips die ervoor moeten zorgen dat de website beter vindbaar blijft of wordt op het internet. Zorg voor een keyword onderzoek zodat je kan inspelen op het gedrag van je potentiele bezoekers. Door unieke teksten te schrijven met een goed structuur van minimaal 300 woorden, waardoor het beter leesbaar en online vindbaar is voor de bezoeker. Gebruik een keyword waarop je tekst gebaseerd is in je titel en in je tekst. Daarnaast is het belangrijk dat de keyword in de metadescription zit en dat de metadescription ervoor zorgt dat je mensen triggert om je website te bezoeken met een call-to-action.

Keyword onderzoek

Door van te voren een keyword onderzoek de doen kunt u beter inspelen op het gedrag van de bezoekers. Met behulp van het keyword onderzoek kunt zien op welk zoekwoord het meeste zoekvolume zit. Hierdoor is de kans groter dat u meer bezoekers krijgt die opzoek zijn naar een bepaald keyword, dat u gebruikt in de tekst.

Unieke teksten

Het continue updaten van de website met nieuwe content zorgt ervoor dat de website beter gevonden wordt. Daarnaast zorgt u hierdoor ervoor dat nieuwe bezoekers op de website terecht komen en mogelijk bezoekers terug komen. Unieke teksten zijn belangrijk op de website, omdat Google gekopieerde teksten detecteert en aangeeft als duplicate pagina’s waardoor de pagina zijn waarde verliest en hierdoor minder snel gevonden zal woorden in de zoekresultaten.

Structuur

Technisch gezien is het belangrijk dat de website een goed structuur heeft dat SEO vriendelijk is. Zorgt u ervoor dat de titels in de link komen te staan in plaats van de ID’s van de pagina’s. En tijdens het schrijven van content dat er een duidelijke structuur is in de opmaak. Door bijvoorbeeld een vraag met een antwoord of een probleemstelling gevolgd door een advies. Hierdoor wordt het voor de lezer eenvoudiger om de tekst door te nemen. Ook het gebruik van H1 en H2 titels zorgen ervoor dat de teksten een duidelijke structuur krijgen, waardoor de lezer na een bepaald punt kan gaan in de tekst waardoor hij zijn antwoord sneller kan vinden of informatie over de topic waar hij naar opzoek is.

Titels en metadescriptions

Met behulp van het keyword onderzoek bepaald u op welk keyword de focus van u tekst ligt. Door de keyword in het begin van de titel en metadescription te plaatsen zal de tekst relevanter voor de bezoeker zijn, omdat de keywords in de zoekresultaten dik gedrukt aangegeven worden in de zoekresultaten. Daarnaast kunt u ervoor zorgen dat de rich snippet beter zichtbaar wordt in de zoekresultaten door de website te koppelen met uw Google+ account, een toevoeging van reviews op de website en het koppelen aan Google places. Met de rich snippet valt u hierdoor meer op in de zoekresultaten, doordat een foto van u Google+ account wordt toegevoegd en met reviews de sterretjes worden weergegeven in de rich snippet.

Samen de hoogste conversiestijging behalen?