Always room to grow

Blog

Trotse partner van Wakibi

Always room to grow

Crowdfunding platform voor ondernemers in ontwikkelingslanden

‘’Geef een man een vis en hij heeft eten voor één dag. Leer een man vissen en hij heeft eten voor zijn hele leven.’’

Wakibi is een stichting die via haar crowdfunding platform kleine leningen verstrekt aan ondernemers in ontwikkelingslanden. Met microkredieten krijgen ondernemers de kans om een zelfstandig bestaan op te bouwen. Zo kunnen ze hun eigen leven en dat van hun omgeving verbeteren.

Op deze manier kun je dus al vanaf € 25,- bijdragen aan zelfredzaamheid en een duurzame ontwikkeling. Van de kleine boer in India die een nieuwe koe nodig heeft, tot de alleenstaande moeder in Peru die haar winkeltje wil uitbreiden – particulieren en ondernemers kiezen zelf welk project ze steunen.

Als de lening is terugbetaald kan het geld weer in een nieuw project worden geïnvesteerd of worden uitgekeerd. Van elke investering gaat 100% naar de ondernemers en 0% naar Wakibi.  

Onze werkzaamheden voor Wakibi

Het team van Orangedotcom heeft sinds 2016 met veel enthousiasme op zich genomen Wakibi te ondersteunen.  Een van onze initiatiefnemers, Richard de Vries, legt uit waarom: ‘’Naast dagelijks bezig te zijn met commerciële werkzaamheden op de werkvloer vonden we het als team een mooi idee om met onze online marketing kennis ons steentje bij te dragen aan een goed doel en een betere wereld. Onze support en consultancy richt zich met name op het gebied van SEO, SEA en Social.”

Mede door onze werkzaamheden hebben we de bezoekersaantallen van Wakibi afgelopen jaren flink zien groeien. Het succes en de samenwerking met Yfke de Vroom en andere vrijwilligers is erg positief en de content en verhalen van de ondernemers die geholpen worden, des te meer.

SEO & SEA

Binnen SEO helpen we bij de strategie op het gebied van content, linkbuilding en techniek van de website. Bij SEA maken we gebruik van Google Grants. Via een Google Grants account kun je adverteren op basis van een ‘’gratis tegoed’’ van $10.000 per maand van Google. Dit geldt exclusief voor non-profit-organisaties.

Wel is deze vorm van adverteren meer beperkt dan bij een standaard Google Ads account. Het maximum bod is $2,- per klik en adverteren via display is niet mogelijk. Orangedotom heeft veel ervaring in de non-profit sector met de inzet van Google Grants. Mocht je meer informatie wensen, neem dan contact met ons op.

De betrokkenheid bij collega’s

Op kantoor is het leuk om te zien hoe de betrokkenheid bij collega’s is. Samen hebben we gekeken welk project ons het meeste aansprak en hebben daarvoor gestemd. De keuze om een lokale ondernemer te steunen is heel tastbaar via het platform. Regelmatig kijken we naar de recente ontwikkelingen en delen dit ook intern en via de nieuwsbrief.

Een van de collega’s geeft aan: ‘’Het geeft ons voldoening om naast ons eigen succes, ook Wakibi in de laatste paar jaar zo te zien groeien. In plaats van donaties in te zamelen wat meer bijdraagt aan de korte termijn, geven we inwoners van ontwikkelingslanden een gevoel van eigenwaarde. Door middel van een microkrediet krijgen ze de kans om op eigen benen te staan en daarmee ook de omgeving positief te beïnvloeden.’’

Steun ook een project

Ben jij nieuwsgierig wat voor mooie projecten Wakibi heeft om te steunen? Bekijk de website voor meer informatie, en kies een ondernemer die jij met een microkrediet wilt helpen ondersteunen.

Samen de hoogste conversiestijging behalen?