target display advertising

Blog

Storytelling via video & display: het werkt! 

target display advertising

Wie adverteert met TV reclames schreeuwt niet vanaf het eerste moment “koop nu!”, maar probeert een bepaalde boodschap over te brengen. Met deze reclameboodschap proberen adverteerders merkbekendheid op te bouwen. Video en display advertising hebben dit ook als voornaamste doel. Toch zien wij vaak dat display advertenties volledig afgerekend worden op performance. Wie video en display advertenties alleen afrekent op basis van performance, zal snel tot de conclusie komen dat deze kanalen niet renderen.

Maar kunnen display en video dan alleen ingezet worden voor branding? Of is het toch mogelijk om display en video advertenties gedeeltelijk op performance te sturen? Het antwoord is “ja”! Hoewel video en display adverteren niet volledig op performance afgerekend moeten worden, kunnen deze kanalen wel degelijk bijdragen aan performance. Dit kan met sequential targeting. Online video en display advertenties kunnen een aaneengeschakeld verhaal vertellen dat inspeelt op de gehele customer journey, waardoor de klant verleid kan worden tot het uitvoeren van de gewenste actie. In deze blog post leggen we uit hoe.

video en display advertising voorbeeld

Voorbeeld Jurkjes.com met video en display advertising.

Bron: Jurkjes.com

Story telling met video en display advertising

Meerdere studies wijzen uit dat consumenten eerder geneigd zijn een product te kopen met een goed verhaal erachter. Het is dus heel belangrijk dat je advertenties de juiste boodschap meegeven. Maar hoe kunnen banners van 300 x 250 pixels of video’s van 30 seconden goed een verhaal vertellen? Sequential advertising biedt hier meer mogelijkheden voor. Sequential advertising betekent dat verschillende advertenties elkaar opvolgen met allen een andere boodschap of call-to-action. Een serie die op elkaar aansluit, maar niet vanaf moment 1 aanbeveelt om iets te kopen. Als de eerste boodschap zeer vrijblijvend en informerend is, dan kan deze via remarketing weer opgevolgd worden met een nieuwe boodschap. Zo wordt de bezoeker steeds een stap verder meegenomen in het verhaal. Op die manier creëer je een advertentiepad, waarbij uiteindelijk iemand een advertentie te zien krijgt met de wel bekende call-to-actions “koop nu!”, “shop here!” etc.

display-adverting-for-brand-promotion

Display advertising

video advertising blog

Video advertising

Uiting 1: informerende fase

Het belangrijkste in deze fase is dat de advertenties de doelgroep bewust maken van de aanwezigheid van een product of dienst. Hier is een call-to-action in sommige gevallen niet eens echt nodig, omdat het doel is dat men bewustzijn krijgt van jouw bestaan. Dit kan bijvoorbeeld goed met een video advertentie. Bekendheid vergroten is het doel, dus er hóéft dan niet verder door geklikt te worden. Uiteraard blijft het altijd goed om een call-to-action knop toe te voegen, maar dit is niet het hoofd doel. Het belangrijkste is dat de boodschap zo algemeen mogelijk blijft, waarbij de doelgroep geïntroduceerd wordt met het product of de dienst zodat men notie ervan krijgt.

Uiting 2: oriënterende/overwegende fase

Via verschillende kanalen is het mogelijk om de impressies en views te retargeten van de algemene advertentie, waardoor er een volgend bericht gecommuniceerd kan worden. De display of video advertenties hebben in deze fase een andere inhoud. Met deze advertenties probeer je de doelgroep al wat verder in de funnel te brengen, door hen meer informatie te laten bekijken over het product of de dienst. Het doel van de advertenties in deze fase is dat men overtuigd raakt van jouw product of dienst en dat de doelgroep het verhaal erachter kent. Hierbij moet men dus wel doorklikken op de advertenties.

Uiting 3: aankoopfase

Nadat men opnieuw getarget is en er een duidelijk verhaal over is gebracht, weet de doelgroep als het goed is precies wat jouw product of dienst hen biedt, dus kunnen ze daadwerkelijk overgaan tot actie. Wellicht zijn ze er zelf weer naar op zoek en kan je ze opvangen met RLSA (remarketing lists for search advertisement). De doelgroep kan ook opnieuw benadert worden met bijvoorbeeld dynamische remarketing advertenties. Er kan ook een speciale aanbieding gedaan worden. Zolang het doel van de advertenties maar is dat de doelgroep aangespoord wordt tot converteren.

Advertentieproces per fase

Het is natuurlijk niet zo dat het hier maar om 3 verschillende advertenties gaat, waarbij er 1 advertentie is voor iedere fase. Er kunnen verschillende advertenties draaien en iedere fase kan weer opgebroken worden in meerdere campagnes. Zolang de advertenties maar de juiste boodschap bevatten voor de juiste fase, zodat de doelgroep meegenomen wordt in het verhaal. Op die manier wordt de doelgroep steeds dieper in de funnel gebracht tot aan de conversie. Houd er wel rekening mee dat waarschijnlijk niet iedereen die de advertenties te zien krijgt, het precieze advertentiepad heeft bewandeld. Borduur in de overwegende en aankoopfase dus niet te nadrukkelijk voort op voorgaande advertenties. Verder is het goed om regelmatig nieuwe advertenties in te zetten en campagnematig te adverteren, zodat de uitingen niet vervelend worden voor de doelgroep. Op die manier kunnen jouw advertenties écht van toegevoegde waarde zijn voor de doelgroep.

 

video en display advertising

Advertentie uitingen in de verschillende fasen

 

Wil je zelf ook in elke fase van de online customer journey aanwezig zijn, maar weet je nog niet precies hoe? Bij Orangedotcom voeren onze specialisten geregeld sequential advertising uit voor verschillende opdrachtgevers. Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie.

Display advertising

Bekijk deze dienst