Personalisatie Orangedotcom

Personalisatie

Wees echt relevant en gebruik 1-op-1 targeting

Waarom personalisatie?

Personalisatie zorgt ervoor dat je communicatie op maat gemaakt is voor de gebruiker of consument. Denk je maar eens in dat je in een winkel geholpen wordt waarbij het personeel weet wie je bent, wat je vorige bestellingen zijn, waar je naar op zoek bent en je aanbevelingen doet op basis van je interesse. Het doel is kortom relevant zijn en je onderscheiden van concurrenten. Uiteindelijk resulteert dit in meer verkopen en als direct gevolg daarvan een hogere omzet.

Zo gaan wij jou helpen

Orangedotcom maakt personalisatie toegankelijk. Voor personalisatie met Orangedotcom hoeven er geen lange trajecten te worden opgestart om een DMP te implementeren. In tegenstelling tot andere ingewikkelde tools werken wij samen met een technologiepartner die zorgt voor een relatief simpele implementatie. Een aantal grote voordelen zijn:

 • Geen ICT-impact (plug-in Google Analytics);
 • Platform onafhankelijk (te koppelen met andere systemen die bij een organisatie in gebruik zijn);
 • Verhogen van de conversie in alle kanalen;
 • Realtime personalisatie van content op basis van opgebouwde profielen;
 • Verrijking van bestaande data voor direct toepasbaar maken hiervan;
 • Performance based afrekenmodel mogelijk.

Om tot succesvolle resultaten te komen helpen wij je bij het stellen van de juiste vragen, zoals:

 • Wat wil je bereiken?
 • Voor welke groepen wil je een campagne opzetten?
 • Op basis waarvan ga je segmenteren?
 • Wil je dat je bezoekers kunt identificeren
 • Welke boodschap en actie ga je communiceren?
 • Waar op je website wordt de uiting getoond?

Alleen dan ben je echt relevant en maak je het verschil. Maak je nog geen gebruik van personalisatie in je online marketing, zoals binnen SEA? Of wil je gepersonaliseerd product-aanbod laten zien? We gaan graag met je in gesprek over de impact van personalisatie. Voor de inzet van personalisatie, werken wij samen met een technologiepartner. Dat maakt het mogelijk om relatief snel te starten met personalisatietrajecten. Vervolgens is het belangrijk goed na te denken over het gedrag van je belangrijkste doelgroepen. Samen met jou bepalen we dan ook de strategie en aanpak die past bij je doelstellingen. Bijvoorbeeld of personalisatie op de website bij je past of dat het beter is dat we je search en display personaliseren. Vanuit de customer journey wordt continue getest met nieuwe product aanbevelingen en campagnes. Bovendien gebruiken we tal van beïnvloedingsprincipes om de conversie van de gebruiker te verhogen.

Data Management Platform (DMP) en Customer Data Platform (CDP)

Op de website kan veel gepersonaliseerd worden – denk bijvoorbeeld aan foto’s en content. Nog belangrijker is het tonen van een uniek productaanbod op de website via aanbevelingen, gebaseerd op aankoopgedrag uit het verleden in combinatie met het gedrag en interactie op de website. Personalisatie kan ook buiten je site worden doorgevoerd in digital marketing kanalen, zoals search, social en display advertising. Hiervoor dient er wel een koppeling te zijn tussen het advertentieplatform en de DMP/CDP. Op die manier kun je bepaalde segmenten aanspreken en met behulp van gerichte communicatie een gepersonaliseerde boodschap laten zien.

Personalisatie kan niet samengaan zonder een DMP/CMP. Dit zijn systemen waar organisaties verschillende databronnen kunnen samenbrengen en gebruiken voor, onder andere, marketing doeleinden. Vanuit deze platformen kan een segmentatiemodel opgebouwd worden, op basis waarvan marketing kanalen worden aangestuurd of op basis waarvan unieke producten worden getoond.

CDP’s die wij inzetten

Orangedotcom kan goed adviseren over het gebruik van CDP’s. In iedere situatie is een andere CDP het meest geschikt. Met o.a. de volgende systemen helpen we momenteel al klanten:

Wil je ook weten welke CDP voor jouw website optimaal is? Neem contact met ons op, dan helpen we je hierbij.

 • Hogere conversie
 • Meer halen uit bezoekers
 • Creëren van merkvoorkeur

Wat is personalisatie?

Personalisatie is een verzamelterm van alle manieren om gebruikers content op maat aan te bieden. Dit wordt online veel toegepast, om bijvoorbeeld website bezoekers een prettige ervaring te bieden en de kans op online conversie te vergroten.

Waarom is personalisatie belangrijk?

Op het web worden we overspoeld met informatie. Door deze overvloed van informatie zijn we steeds beter in staat om informatie te filteren. Personalisatie komt op dat moment steeds meer om de hoek kijken. Personalisatie kan simpelweg plaatsvinden op twee assen. Personalisatie op de website en personalisatie in marketing (kanalen). 1-op-1 personalisatie is ook mogelijk, bijvoorbeeld in e-mail marketing. Bij personalisatie wordt over het algemeen gezorgd dat het contact met de websitebezoeker, de prospect of de klant zo maatgericht mogelijk is. Bijvoorbeeld door de persoon direct met de voor- en achternaam aan te spreken of in te spelen op zijn of haar maatgerichte behoeftes.

Alleen dan ben je echt relevant en maak je het verschil. Maak je nog geen gebruik van personalisatie in je online marketing, zoals bv in SEA? Of wil je gepersonaliseerd product-aanbod laten zien? We gaan graag met je in gesprek over de impact van personalisatie.

Ook je digital marketing en website personaliseren?