Social Media Orangedotcom

Social media marketing

Vang je doelgroep op social

Wat is social media marketing?

Als iets googelen aan het hoofd stond van een digitale revolutie begin van deze eeuw dan kunnen we in de afgelopen decennia wel spreken van de social media revolutie. Een like, een tweet, volgers, hashtags, vloggen, bloggen, taggen: sociale media zijn niet meer weg te denken uit ons bestaan. Als millenial niet op social media actief zijn is tegenwoordig bijna een unicum.

Waarom social media marketing?

Door alle social mediaconsumptie zijn ook de social media marketingmogelijkheden de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld en biedt deze vorm van marketing enorm veel kansen om gericht en effectief je doelgroep te bereiken.

In hoofdlijnen kun je je zowel richten op directe performance als op branding KPI’s om je doelstelling(en) te behalen. Het genereren van sales en leads kunnen bijdragen aan goede prestaties om marketingdoelstellingen te behalen.

Hoe gaan wij te werk?

Allereerst bespreken we met je wie je als bedrijf bent en welke doelstellingen we samen willen behalen. Vervolgens maken we een strategie waarin we adviseren welk(e) platform(en) hier het beste bij past, hoe lang de campagne of traject zal duren en welk budget hiervoor nodig is.

Onze specialisten kunnen meedenken met een content strategie waarbij we een planning maken om continu met de doelgroep in contact te komen. Door middel van ‘storytelling’ kunnen we zowel inhoudelijk als op visueel vlak creatieve input leveren voor een effectieve social media strategie. We kijken hierbij goed naar het gebruik per platform en de beste wijze om je doelgroep aan te spreken.

Vervolgens zullen we een social advertising budget voorstellen om de content te promoten en een groter bereik van de doelgroep te realiseren. Desgewenst kunnen wij ook ondersteuning bieden bij community management.

  • Zichtbaar op social media
  • Specialistische strategie
  • Ervaren consultants

Meer over social media marketing

Binnen een afzonderlijke social advertising campagne adviseren we welk advertentiemateriaal (video, carrousel, rectangle, etc.) het beste ingezet kan worden en stemmen we de creatie qua planning, benodigde specs en beschikbare resources met je af. Wij kunnen naast advies en uitvoering ook zelf beeldmateriaal produceren of opmaken. Vaak bieden we bij de creatie meerdere momenten om af te stemmen om de tone of voice van de organisatie zo goed mogelijk in de marketinguiting naar voren te laten komen.

Social media is een prachtig branding instrument om een klant een maatgerichte customer journey te laten doorlopen. De vele contactmomenten en hoge engagement passen goed bij het opbouwen van een ‘warm’ contact met de klant. Story telling is hierbij een methode om toonaangevend en inspirerend te zijn voor de doelgroep. Wie ben je? Wat doe je? En hoe onderscheidend ben je? Vragen die via storytelling over gebracht kunnen worden aan (potentiële) klanten. Naast het produceren of beoordelen van creatiemateriaal denken we ook kritisch mee over de campagne, de website en andere factoren die het imago van je bedrijf kunnen beïnvloeden tijdens het social media marketingproces.

Om het rijtje beschikbare social media platformen maar even te noemen: Instagram is er voor het delen van uiteenlopende visuals. Net als Pinterest dat meer gericht is op thema’s zoals mode, inspiratie, recepten en vooral door vrouwen wordt gebruikt. Snapchat is de visuele chat; goed om als je een relatief jong publiek wilt te bereiken. Twitter richt zich op korte berichten en updates en is de laatste jaren wat kleiner geworden qua invloed, maar Twitter is nog steeds inzetbaar om met een campagne te anticiperen op bepaalde momenten of gebeurtenissen.

LinkedIn is onmisbaar voor marketing binnen de zakelijke omgeving en ondanks de hogere tarieven in de veiling heeft dit kanaal zich inmiddels meer dan bewezen. Last but not least, is Facebook het grote allround social media platform voor doelgroepen – ongeacht de leeftijd en achtergrond. Facebook is voor alle mensen en leeftijden een bekend medium en vooral heer en meester in de consumentensector.

Wie zijn wij?

Ons succes binnen social media marketing komt voort uit het bepalen van de juiste doelstellingen, een zorgvuldige en snelle uitvoering, kritische blik en doorlopende optimalisatie.

Orangedotcom is een ervaren online marketing bureau met Social Media marketing specialisten die jaren ervaring hebben met content strategieën en het inzetten van ‘biddable media’ binnen de diverse social media platformen.

Onze succesfactoren zetten wij samen in met onafhankelijke social marketing tooling om zo effectief en efficiënt te werk te gaan. Om onze samenwerking nog beter te maken, kan je als klant realtime de resultaten bekijken in ons dashboard.

Samen het meeste uit social media behalen?