zoekmachine adverteren

Zoekmachine adverteren

Ga voor een stijging in conversies

Wat is zoekmachine adverteren (SEA)?

Zoekmachine adverteren of Search Engine Advertising (SEA) staat voor het inkopen van advertentieruimte op zoekmachines zoals Google en Bing. De betaalde advertenties worden boven en/of onder de organische resultaten vertoond op de zoekresultatenpagina van deze zoekmachines. In tegenstelling tot zoekmachine-optimalisatie (SEO), moet je voor SEA dus betalen als men via een zoekmachine naar je website klikt.

Waarom zoekmachine adverteren (SEA)?

SEA is één van de meest kostenefficiënte manier van adverteren, omdat er alleen betaald wordt als men op zoek is naar je product of dienst. Daarnaast geloven wij sterk in een integraal en holistische aanpak, waarbij SEA onderdeel uitmaakt van de volledige (online én offline) marketing strategie.

In het verleden werd SEA vooral ingezet om zo efficiënt en effectief mogelijk conversies te genereren. Tegenwoordig komt de focus steeds meer te liggen op het bereiken van de doelgroep op het juiste moment, op de juiste plaats én met de juiste boodschap. SEA leent zich uitstekend om in alle fases van de customer journey aanwezig te zijn en zowel te richten op brand awareness (meer merkbekendheid behalen) als prospecting (conversies of leads genereren).

Hoe gaan wij te werk bij zoekmachine adverteren (SEA)?

Elk SEA-traject bij Orangedotcom wordt ingezet vanuit de overtuiging dat betaald verkeer kan bijdragen aan de doelstellingen. De start van het SEA-traject wordt gekenmerkt door een kick-off sessie waarbij samen met de SEA-specialisten de doelstellingen besproken worden. Hierbij worden ook gezamenlijk KPI’s en eventuele targets bepaald.

Op basis van deze kick-off sessie zullen onze specialisten een plan van aanpak opstellen voor SEA. Hierbij wordt onder andere een zoekwoordenonderzoek uitgevoerd en worden er advertentieteksten geschreven. Daarnaast wordt er zowel een korte termijn- als lange termijnstrategie opgesteld, zodat we duidelijk hebben waar we naartoe willen werken.

De kern van onze dienstverlening wordt gekenmerkt door de samenwerking tussen klant en bureau. Waar wij als bureau veel kennis hebben over zoekmachine-adverteren, heb jij als klant de meeste kennis over het product of de dienst. Door deze twee kennisvlakken optimaal te combineren zal het beste resultaat behaald worden.

Meer over SEA

Juist vanwege de focus op de gehele customer journey, kan zoekmachine adverteren voor meerdere doelen ingezet worden. SEA kan niet alleen bijdragen aan een verhoging van conversies en een verbetering van de return on investment (ROI), maar kan ook bijdragen aan een betere online zichtbaarheid en het verhogen van het aantal geïnteresseerde bezoekers op de website.

Naast het opzetten van campagnes voor het zoeknetwerk, zal er ook gekeken worden naar mogelijkheden voor remarketing, display advertising en Programmatic Advertising.

Door zoekmachine adverteren uit te besteden aan de specialisten van Orangedotcom kies je voor jarenlange ervaring. En je profiteert van onze kennis binnen verschillende markten waarin wij voor onze klanten succesvolle online marketingcampagnes verzorgen. Samen willen we graag de uitdaging aangaan om het beste uit elkaar te halen en zo tot de beste resultaten te komen.

Deliverables

  • Zoekwoordenonderzoek;
  • Ingericht meetplan;
  • Volledig ingericht AdWords en/of Bing account;
  • Online dashboard om resultaten bij te houden;
  • Dedicated team van online advertising consultants.

Samen de hoogste conversiestijging behalen?