Open shop

Shopping adverteren

Zorg dat meer zoekers gaan shoppen

Wat is shopping adverteren?

Shopping adverteren is een mooie manier om je productaanbod extra te belichten in de shopping-resultaten van Google. De shopping advertenties kunnen te zien zijn binnen de reguliere zoekresultaten als Product Listing Ads of onder het kopje ’Shopping’ (google.nl/shopping).

Waarom shopping adverteren in Google Shopping?

Shopping adverteren is een onderdeel van feed advertising wat voor meer zichtbaarheid van je productaanbod zorgt. Inclusief productafbeeldingen, productbeschrijvingen en prijzen. Het geeft potentiële klanten de mogelijkheid om gemakkelijk verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Hierdoor ben je eerder online zichtbaar in het aankoopproces van een consument. Shopping adverteren zal daarmee op den duur leiden tot meer bezoekers met additionele sales en omzet!

Hoe gaan we te werk bij shopping adverteren?

Om het beste resultaat (CPA, ROI, ROAS) uit shopping adverteren te halen, is het belangrijk dat de data-feed van de webshop zo optimaal mogelijk is ingericht. Onze taak is om dit te controleren en waar nodig optimalisaties in door te voeren. Orangedotcom gebruikt hiervoor tools die dit proces vergemakkelijken.
Nadat de output van de eventuele aanpassingen piekfijn in orde is, wordt de datafeed in het zogenaamde Google AdWords Merchant Center geüpload. Als het Merchant Center en het AdWords account met elkaar gekoppeld zijn, heeft Google AdWords alle productinformatie die nodig is om shopping advertenties te maken. Shopping adverteren kan beginnen!

  • Online zichtbaar met producten
  • Ervaren consultants

Shop online till you drop

Dat shopping adverteren een goede toevoeging is binnen je online strategie mag duidelijk zijn. Het belangrijkste onderdeel voor een succesvolle shopping campagne is dat de datafeed voldoet aan de eisen die Google stelt. Wanneer wij shopping adverteren in gaan zetten, wordt de data-feed eerst gecontroleerd. Wordt alle verplichte informatie benoemd? Wanneer dat niet het geval is, vullen wij deze informatie aan met een van onze tools.

Stap twee is het optimaliseren van de kolommen ‘title’ en ‘description’. Binnen Google Shopping adverteren wordt alle informatie uit de datafeed gehaald. Er worden dus geen zoekwoorden opgegeven waarop we gevonden willen worden. Om te bepalen of een zoekopdracht in Google Shopping overeenkomt met één of meerdere producten in de feed, kijkt Google vooral naar de ‘description’. De ‘titel’ is belangrijk omdat de woorden die hierin vermeld staan, dikgedrukt worden als deze overeenkomen met de zoekopdracht.

Als de datafeed voldoet aan de richtlijnen van Google, wordt deze geüpload in het Google Merchant Center. Deze tool kan gezien worden als de schakel tussen de datafeed en Google AdWords. In het Merchant Center moet wel het een en ander ingesteld worden. Allereerst moet de domeinnaam geclaimt worden. Vervolgens wordt de data-feed in het Merchant Center geüpload en worden andere instellingen nagelopen, zoals het toevoegen van eventuele verzendkosten.

In het AdWords-account wordt vervolgens een Shopping-campagne gestart. Dan worden er advertentiegroepen aangemaakt, gebaseerd op de gegevensfeed waarmee gewerkt wordt. Productgroepen worden aan de advertentiegroepen gekoppeld. Hiermee zeggen we tegen Google welke producten getoond moeten worden binnen Google Shopping. Door voor elke productgroep eigen advertentiegroepen te hanteren, houden wij maximale controle over de AdSpend; het bedrag dat we uitgeven aan de online advertenties. Dit stelt ons in staat om het meeste rendement te halen uit shopping adverteren!

Samen de hoogste conversiestijging behalen?