authority building

Authority building

Bouw aan een sterke autoriteit

Wat is Authority Building?

Authority building is het actief bouwen aan de relevantie, actualiteit en autoriteit van je website. Om dit te verwezenlijken is er anno 2018 meer nodig dan het traditionele linkbuilden. Middels authority building versterk je je positie in de zoekmachine. En dat is nu precies waarnaar je opzoek bent, nietwaar?

Middels authority building versterk je je positie in de zoekmachine. Dit doe je door te zorgen voor een relevante, actuele en autoritaire website. Authority building vereist een doordachte strategie waarbij meer komt kijken dan alleen het genereren van links naar je website.

Waarom Authority Building?

Linkbuilding was tot enkele jaren geleden het sleutelwoord wanneer er gesproken werd over het versterken van de autoriteit van een website. Doordat andere websites een link opnamen naar jouw website, werd jouw website als relevant en belangrijk gezien. Echter komt er anno 2018 veel meer bij kijken en zijn we van linkbuilding naar authority building overgestapt. Met authority building ben je bezig met je organisatie in zijn geheel en hoe je ervoor zorgt dat men over jouw bedrijf of product spreekt, zonder dat dit onnatuurlijk oogt en/of is.

Met alleen links kom je er dus niet meer. Zo geven citations, mentions en likes van sociale kanalen ook een signaal af hoe het er met je online autoriteit voorstaat. Het benadrukken van de toegevoegde waarde van jouw website is dan ook zeer belangrijk als we het hebben over authority building.

Hoe gaan wij te werk?

Hoewel ieder authority building traject anders is, gaat er altijd een uitgebreide kick-off sessie aan vooraf. Tijdens deze sessie staan we stil bij de exacte inhoud van het traject en stellen we specifieke doelen. Vervolgens werken we aan een authority building plan. Dit plan bestaat uit behalve een nulmeting een strategie om de structureel met de autoriteit aan de slag te kunnen gaan.

  • Betere zichtbaarheid
  • Krachtig domein
  • Kwalitatief goede links

Structurele aanpak

Na het opleveren van het authority building plan ben je als klant geheel vrij in wat je doet. Zo kun je ervoor kiezen om zelf structureel aan de autoriteit te gaan werken. Heb je hier de tijd of kennis niet voor? We gaan graag een lange termijn samenwerking aan. Hierbij werken we altijd naar een vooraf vastgesteld doel toe. De wensen van jou als klant staan hierbij altijd centraal.

Authority building in de praktijk

Wil je weten wat authority building voor jou als organisatie kan betekenen? Het SEO-team vertelt graag meer over de verschillende mogelijkheden en strategieën die we hiervoor hanteren. Je kunt hiervoor het beste even vrijblijvend met ons contact opnemen. We komen graag langs om te praten over onze passie.

Samen de hoogste conversiestijging behalen?