Penalty

Google Penalty Recovery

Google Penalty Recovery

Heb je een plotselinge daling in de rankings op zoekmachines of daalt het bezoekersaantal van je website opeens? Dan kan het zijn dat je een zogenaamde Google penalty hebt gekregen. Erg vervelend, maar er is een oplossing. Orangedotcom biedt de mogelijkheid om Google penalty’s te herstellen.

Wat is Google penalty recovery?

Een Google penalty is een term die veel wordt gebruikt in de wereld van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Een Google penalty is een bestraffing van Google, omdat je niet voldoet aan de door Google opgestelde richtlijnen. Deze penalty zorgt er als straf voor dat je website slechter of zelfs niet meer vindbaar is in de zoekmachine. Omdat Google regelmatig updates doet, zijn er verschillende type penalty’s. De verschillende type penalty’s worden hieronder toegelicht. Google bestaat uit de werkzaamheden die we inzetten om de gevolgen van een Google penalty te herstellen. Uiteraard kijken we hierbij ook in hoeverre we toekomstige penalty’s kunnen voorkomen.

Waarom Google penalty recovery?

Google deelt penalty’s uit aan websites die zich niet aan de regels houden. Dat kan zijn als een website verboden trucs toepast om de positie in de zoekmachine te verbeteren (zogenaamde Black hat SEO). Denk aan het hebben van duplicate content op je website, gekochte links, ‘cloacking’ ( Google een andere pagina laten zien dan websitebezoekers zien), ‘keyword stuffing’ enz. Websites die hier gebruik van maken ziet Google als minder relevant. Omdat Google alleen relevante resultaten wil laten zien, wordt de betreffende website vervolgens geweerd.

  • Rankings verbeteren
  • Ervaren consultants

Hoe gaan we te werk bij Google penalty recovery?

Een Google penalty is te herkennen aan de plotselinge daling van de search ranking en bezoekersaantallen. Een Google penalty zorgt er namelijk voor dat de website slecht of soms zelfs helemaal niet meer terug te vinden is in de zoekmachine. Google kan een penalty geven aan de hele website, aan bepaalde onderdelen van de website of aan specifieke URL’s.
Na het krijgen van een Google penalty is het belangrijk dat er zo snel mogelijk actie ondernomen wordt. Een Google penalty wordt namelijk niet zo maar teruggedraaid. Een slecht vindbare website ontvangt veel minder bezoek, met een omzetdaling als resultaat. Daarom schakelt Orangedotcom snel om een Google penalty terug te draaien.

Na het krijgen van een penalty ontvangen veel website een melding van Google. In dat geval staat er in die melding waarom de website een penalty heeft gekregen. Wij kunnen dan direct voor je aan de slag met deze feedback en dienen daarna je website opnieuw in bij Google. Zo kunnen we er goed en snel voor zorgen dat jouw website weer goed vindbaar is.

Het kan ook zijn dat je geen melding hebt ontvangen, maar je wel vermoedt dat je een penalty hebt ontvangen. Dan kunnen we voor je aan de slag om dit uit te zoeken. Er bestaan namelijk veel verschillende soorten Google penalty’s. Daarom brengen we in zo’n geval met behulp van onze tooling de huidige situatie van de website in kaart. We kijken dan goed naar waar het misgegaan is. Onze SEO-specialisten kijken daarna naar de beste oplossing. Uiteraard bespreken we in goed overleg wat de beste aanpak is. Daarna kunnen wij de gekozen oplossing direct voor je implementeren. Zo zorgen wij er samen voor dat de website binnen no-time weer goed zichtbaar is.

Wil je in de toekomst voorkomen dat je nog een penalty krijgt? Het is vrijblijvend om samen met één van onze consultants te kijken naar de mogelijkheden voor periodieke SEO-inzet. Wij kunnen je dan helpen met het opzetten van een strategie en de uitvoering ervan.

Samen de hoogste conversiestijging behalen?