international seo

Internationale SEO

Vindbaar in binnen én buitenland

Wanneer je je online grenzen wilt verbreden, kun je bijna niet om internationale SEO heen. Met internationale SEO werk je stapsgewijs naar een optimaal zichtbare internationale website toe. Of je nu naar verschillende markten wilt uitbreiden of bijvoorbeeld alleen de Belgische markt wilt betreden, bij Orangedotom helpen we je graag met een goede internationale SEO strategie. 

Waarom internationale SEO?

Houd je geen rekening met internationale SEO, dan heb je de kans dat je bedrijf in Nederland goed wordt gevonden, maar in het buitenland nog verre van. En dat terwijl je juist ook in het buitenland zichtbaar wilt zijn. Met goede content en de juiste SEO-technieken kun je aan zoekmachines duidelijk maken welk deel van de website zich richt op welk land en taalgebied. Zo kunnen zoekmachines de pagina’s beter beoordelen. Dit zorgt voor hogere posities in de zoekmachine waar jouw doelgroep zicht bevindt.

Zo gaan we te werk bij internationale SEO

Het uitvoeren van internationale SEO doen we stapsgewijs. Je dient een paar belangrijke keuzes te maken en handelingen te verrichten voordat de internationale strategie ook daadwerkelijk succesvol kan zijn.

Welke stappen doorlopen we?

We starten vrijwel altijd met een analyse van de huidige internationale targeting. Dit geldt als nulmeting. Is er bijvoorbeeld al een internationale website? Is dat een .com met subfolders of worden er subdomeinen gebruikt? Zijn aparte CountryCode top level domains, zoals .nl en .be, misschien handig? Deze e andere vragen beantwoorden we tijdens de analyse. Vanuit daar bepalen we welke stappen er nodig zijn. Hier stellen we een plan voor op.

Content

Soms moet de lokale content nog geschreven worden. Dit kan betekenen dat we Nederlandse teksten vertalen, of dat we heel specifieke content schrijven voor de lokale markt.

Technische implementatie

In de meeste gevallen volgt dan de technische implementatie van de internationale targeting, met aansluitend de invulling van het internationale gedeelte van de website. Tijdens het gehele proces werken we nauw samen met de opdrachtgever en de webbouwer om het traject zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen.

Internationale SEO stappen op een rijtje:

  • Analyse huidige internationale targeting;
  • Advies internationale targeting;
  • Content creatie
  • Technische implementatie;
  • Invulling internationale website gedeelte.

 

  • Internationale zichtbaarheid
  • Meer website bezoekers
  • Professionele aanpak

Wat is internationale SEO?

Internationale zoekmachineoptimalisatie – internationale SEO – is een marketingstrategie die gericht is op het verbeteren van de internationale vindbaarheid van een bedrijf. Wil je met je website internationaal aan de weg timmeren? Dan is het verstandig om de technieken van internationale SEO in te zetten. Orangedotcom kan je daarbij helpen.

Internationale SEO als onderdeel van je SEO-traject

Je kunt de inzet van internationale SEO als losse dienst bij Orangedotcom afnemen, maar je kunt bij ons ook kiezen voor een volledig SEO-traject. Bij een volledig SEO-traject kijken we naar de potentie van alle website-onderdelen, zo ook qua internationale SEO. Hierdoor kunnen we goed inschatten of internationale SEO de beste keuze is voor de beste online resultaten. We kunnen ook goed zien wanneer er potentie op een ander element ligt, bijvoorbeeld op technische SEO. Dan adviseren we om allereerst daarmee aan de slag te gaan.

Lokaal versus internationaal

Naast dat er bedrijven zijn die de grenzen over gaan, zijn er ook bedrijven die beter vindbaar willen worden in de lokale omgeving. Voor deze bedrijven is het verstandiger om een andere marketingstrategie in te zetten, namelijk: local SEO. Om regionaal beter vindbaar te worden, gebruik je andere SEO-tactieken dan voor internationale SEO. Bedenk dus goed welke strategie voor jouw bedrijf het beste werkt. Heb je hulp nodig bij het opstellen en het uitvoeren van een SEO-strategie? No problem. Want je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 

Ook met internationale SEO aan de slag?