seo copywriting

SEO copywriting

Zo kom je hoger in Google

Waarom SEO copywriting?

Er zijn twee redenen waarom SEO copywriting  zo belangrijk is. De eerste en meest belangrijke reden is het beter vindbaar maken van pagina’s of websites. Zoekmachines bezoeken namelijk een website en bekijken waar deze over gaat. Hoe meer informatie ze tegenkomen, hoe beter de zoekmachine de pagina begrijpt. En hoe meer een zoekmachine de pagina begrijpt, hoe relevanter deze voor de gebruiker van de zoekmachine zal zijn. Een zoekmachine streeft er tenslotte naar om zo relevant mogelijke resultaten te tonen.

Naast een betere vindbaarheid, zorgt een goede tekst ook voor de conversie van de bezoekers. Daarom is het belangrijk dat de tekst antwoord geeft op de vragen die bezoekers hebben. Als de tekst ze daarna een oplossing biedt, is een conversie binnen handbereik. Een tekst speelt dan ook een belangrijke rol in de Customer Journey.

Zo gaan wij je helpen… 

Orangedotcom ontzorgt volledig voor SEO copywriting. Onze vakkundige consultants begeleiden de klanten van het begin tot het eind. Samen kijken we naar jouw wensen en bepalen we de beste richting. Het gehele traject vertellen de consultants wat we doen en waarom we het doen.  Ook ben je bij ons niet in contact met een projectmanager, maar praat je rechtstreeks met een gekwalificeerde SEO consultant die het direct voor je uitvoert.

Kort gezegd, onze aanpak richt zich op het volgende: 

 • Zoekwoordenonderzoek
  Tijdens een zoekwoordenonderzoek kijken we grondig naar alle woorden die belangrijk zijn voor je organisatie. Al deze woorden zetten we op een rij en vergelijken we onderling. Uit een zoekwoordenonderzoek komen de meest potentiële woorden naar voren. Dat is de basis voor de contentstrategie.
 • Contentstrategie
  Hierin leggen we samen met jou de strategische keuzes vast. Zo beslissen we voor welke woorden we gaan schrijven en op welke manier we dat gaan doen. We brengen structuur aan en maken de resultaten meetbaar.
 • SEO copywriting
  Na het bepalen van de strategie gaan wij voor je aan de slag. We schrijven teksten voor de zoekwoorden en creëren bijpassende content. Dit alles doen we in goed overleg. De content is pas definitief na goedkeuring door de klant.
 • Technische gedeelte
  Het plaatsen van content door Orangedotcom is ook mogelijk. Wij realiseren dan de invulling en zetten de pagina live.
 • Monitoren van de ranking
  Nadat de pagina live is gegaan, is het belangrijk om in kaart te brengen wat de resultaten zijn. SEO copywriting is voor de lange termijn inzetbaar. Daarom is het belangrijk om de resultaten van de website in de gaten te houden. Wij maken gebruik van een aantal software tools, waarbij je continu live mee kunt kijken.

Hoe werkt SEO copywriting?

Om SEO copywriting goed in te kunnen zetten, is het belangrijk om van te voren goed te kijken naar de juiste passende strategie. Een goede contentstrategie helpt mee aan het realiseren van de doelstellingen. Een goede strategie wordt gebaseerd op een zoekwoordenonderzoek. Uit het zoekwoordenonderzoek wordt bepaald welke zoekwoorden interessant zijn om zoekmachinemarketing mee op te gaan zetten. Deze zoekwoorden worden in een contentstrategie verwerkt. Zo wordt effectief richting gegeven aan de inzet van SEO copywriting.

Het uitvoeren van SEO copywriting kent veel verschillende aspecten. Het is dan ook een specialistisch vakgebied. Uitgangspunten voor onze SEO copywriters zijn dan ook o.a.:

 • Duidelijkheid over product of dienst
 • Overtuigende CTA (Call to Action)
 • Verkoopgericht
 • Heldere structuur
 • Doelgroep specifiek
 • Richtlijnen van Google voor het schrijven van teksten
 • Vakkundige SEO consultants
 • Hoger in Google en een betere vindbaarheid
 • Stijging in website traffic

Content is king!

Wat is SEO copywriting?

SEO copywriting is één van de meest belangrijke principes die toegepast wordt binnen SEO (Search Engine Marketing of zoekmachine optimalisatie). Door op een unieke manier content te creëren is jouw website beter vindbaar in de zoekmachine. Met behulp van pakkende teksten op de website begrijpt een zoekmachine de intentie van de website beter. Ook overtuig je hiermee de bezoeker van de pagina om tot een actie over te gaan. Het is tenslotte ook belangrijk als een website bezoeker tot actie over gaat, zodat er een conversie wordt gedaan.

Content training

Naast de complete ontzorging op het gebied van SEO copywriting biedt Orangedotcom ook content trainingen. Tijdens deze trainingen leer je de basis van SEO copywriting en kun je hiermee direct aan de slag. Ook ondersteunen onze consultant graag met advies en begeleiding. 

Wil jij ook alles halen uit jouw teksten?