technische seo scan

SEO scan

De basis van iedere website

Waarom een (technische) SEO scan? 

De techniek van een website fungeert als het fundament van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en iedere SEO-strategie. Wanneer de techniek niet op orde is, wordt het lastig goede posities te krijgen voor de belangrijke zoektermen. Los je bepaalde technische problemen op, dan heeft dit een direct effect op het succes van de website. Met een SEO scan krijg je snel inzicht in de belangrijkste zaken die er beter kunnen aan de website. Onderdeel van de SEO scan is dan ook een lijst met verbetermogelijkheden, duidelijk geprioriteerd.

SEO onderdelen
Bij een SEO scan kijken we vooral naar website techniek. Voor een volledige analyse van de SEO strategie en alle aspecten van je website, is een website review geschikt. Daarin worden ook de pijlers content en autoriteit meegenomen.

Zo helpen we je met een SEO scan

Een technische SEO scan start altijd met een kick-off meeting. Tijdens deze meeting wordt de exacte inhoud van de scan en onze werkwijze verder toegelicht. Het uitgangspunt van deze meeting is om zo veel mogelijk relevante informatie met elkaar te delen om de technische scan zo succesvol mogelijk te kunnen uitvoeren. Zo bespreken we bijvoorbeeld of er eerder technische aanpassingen zijn doorgevoerd en wat voor gevolgen deze hebben gehad.

SEO scan uitvoeren
Na die eerste meeting gaan we aan de slag, We brengen de huidige techniek van de website in kaart, kijken wat goed gaat en wat er beter kan. We documenteren alles en verwerken het in een presentatie die begrijpelijk is, zowel voor jou als voor een eventuele development partij.

Nadat de technische scan is opgeleverd, wordt er een meeting op locatie ingepland. Tijdens deze meeting presenteren we de uitkomsten van de scan en wordt er uitgebreid stilgestaan bij de belangrijkste verbeterpunten. Je ontvangt van ons de presentatie en eventuele bijlagen ook, zodat je die later nog kunt doorlezen of delen met collega’s.

  • Solide basis voor vindbaarheid
  • Focus op website techniek
  • Vakkundige SEO consultants

Wat is een SEO scan?

Een SEO scan geeft inzicht in – zoals de naam al doet vermoeden – verschillende aspecten van een website. De focus ligt hierbij op de website techniek. Hiermee doen we dus een check en geven we advies op het technische fundament van een site.

Techniek: onderschat de impact niet

Het nagaan van de technische status van een website is allesbehalve overbodig. Ter illustratie: de content op een website en de links die naar een webpagina verwijzen, kunnen nog zo goed zijn. Maar wanneer een pagina niet geïndexeerd kan worden door Google zal deze pagina ook nooit getoond worden aan bezoekers van de zoekmachine. De ‘indexeerbaarheid’ van een website is een belangrijk onderdeel van de technische scan en geeft direct waardevolle inzichten. De inzet van SEO zonder geoptimaliseerde techniek is als het bouwen van een huis op drijfzand.

Een aantal andere zaken wie de meenemen in onze SEO scan:

  • Domeinnaam redirects
  • txt en sitemap.xml
  • Href lang tags en Canonical tags
  • Website snelheid
  • Javascript afhankelijkheid

Starten met het inrichten van de techniek

Onafhankelijk van de (marketing) doelstellingen kiezen wij er, mede door bovenstaande, altijd voor om de technische staat van een website nader te onderzoeken. Op basis hiervan komen verbeteringen aan het licht die we prioriteren op basis van verschillende factoren. Denk hierbij aan de winst die een aanpassing oplevert en de moeite en/of kosten die het doen van een aanpassing kost. Hiermee verzekeren wij onszelf ervan dat we tijdens het verdere SEO-traject het optimale uit de verbeteringen kunnen halen. 

Technische scan als onderdeel van de website review

Een technische scan wordt als losstaande dienst aangeboden. Op basis van de uitkomsten van deze scan kun je aan de slag om de staat van de website te verbeteren. Ons advies wordt zo opgebouwd dat de webbouwer er direct mee aan de slag kan en je snel hoger in de zoekresultaten komt.

Wil je echter inzicht in de algehele prestatie m,b,t. de online zichtbaarheid van je website? Kies dan voor een website review. De website review behandelt behalve de techniek ook de pijlers content en autoriteit. Twijfel je over wat het beste bij jou als organisatie past? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. De knappe koppen in ons SEO- team vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

 

Ook voor jouw website een SEO scan?