technische seo scan

Technische scan

De basis voor succes

Wat is een technische scan?

Een technische scan geeft inzicht in – zoals de naam al doet vermoeden – verschillende technische aspecten van een website. Hiermee kan het technische fundament van een website worden beoordeeld.

Waarom een technische scan?

De techniek van een website fungeert als het fundament van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en iedere SEO-strategie. Wanneer de techniek niet op orde is, dan heeft dit een direct effect op het succes van andere SEO-inspanningen. Het is dan ook erg belangrijk om inzichtelijk te krijgen hoe de techniek er van een website voor staat en wat dit voor gevolgen heeft. Een handigheid die we bij Orangedotcom in de vingers hebben.

Hoe gaan wij te werk bij een technische scan?

Een technische scan start altijd met een kick-off meeting. Tijdens deze meeting wordt de exacte inhoud van de scan en onze werkwijze verder toegelicht. Het uitgangspunt van deze meeting is om zo veel mogelijk relevante informatie met elkaar te delen om de technische scan zo succesvol mogelijk te kunnen uitvoeren. Zo bespreken we ook bijvoorbeeld of er eerder technische aanpassingen zijn doorgevoerd en wat voor gevolgen deze hebben gehad.

Nadat de technische scan is opgeleverd, wordt er een meeting op locatie ingepland. Tijdens deze meeting wordt er uitgebreid stilgestaan bij de belangrijkste verbeterpunten.

  • Solide basis
  • Stijging websiteverkeer
  • Vakkundige SEO consultants

Techniek: onderschat de impact niet

Het nagaan van de technische status van een website is allesbehalve overbodig. Ter illustratie: de content op een website en de links die naar een webpagina verwijzen, kunnen nog zo goed zijn. Maar wanneer een pagina niet geïndexeerd kan worden door Google zal deze pagina ook nooit getoond worden aan bezoekers van de zoekmachine. Het indexeren van een website is een belangrijk onderdeel van de technische scan en geeft direct waardevolle inzichten. De inzet van SEO zonder geoptimaliseerde techniek is als het bouwen van een huis op drijfzand.

 

Starten met het inrichten van de techniek

Onafhankelijk van de doelstelling(en) kiezen wij er, mede door bovenstaande, altijd voor om de technische staat van een website nader te onderzoeken. Op basis hiervan komen verbeteringen aan het licht die we prioriteren op basis van verschillende factoren. Denk hierbij aan de winst die een aanpassing oplevert en de moeite en/of kosten die het doen van een aanpassing kost. Hiermee verzekeren wij onszelf ervan dat we tijdens het verdere SEO-traject het optimale uit de verbeteringen kunnen halen. 

Technische scan als onderdeel van de website review

Een technische scan wordt als losstaande dienst aangeboden. Op basis van de uitkomsten van deze scan kun je aan de slag om de staat van de website te verbeteren. Ons advies wordt zo opgebouwd dat de webbouwer er direct mee aan de slag kan.

Wil je echter inzicht in de algehele prestatie van de online zichtbaarheid van je website? Kies dan voor een website review. De website review behandelt behalve de techniek ook de pijlers content en autoriteit. Twijfel je over wat het beste bij jou als organisatie past? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. De knappe koppen in ons SEO- team vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

 

 

Samen de hoogste conversiestijging behalen?