voice search

Blog

Google voegt 30 talen toe aan “voice typing”

voice search

Typen met de stem, voice typing, is drie maal sneller dan typen met de vingers. In een wereld waar verwacht wordt dat alles steeds sneller en makkelijker gaat, sluit voice typing perfect aan. We keken dan ook niet heel gek op toen we zagen dat Google 30 nieuwe talen heeft toegevoegd aan deze technologie. Hiermee komt de teller op 119 verschillende talen die worden ondersteund. Zo kan er nu ook in het Amhaars met de stem getypt worden.

voice typing

bron: google.com

De afgelopen tijd heeft Google samen gewerkt met native speakers om dit mogelijk te maken. Door algemene zinnen op te lezen werd het systeem getraind om de geluiden en woorden van de nieuwe talen te begrijpen. Tevens is er een nieuwe functionaliteit toegevoegd aan het Engels in de VS: de emoji. Nou bestaat de emoji al langer, echter kan je deze nu ook met de stem activeren. Bijvoorbeeld door te zeggen: “winky face emoji”. 😉

Het up to speed brengen van alle talen kan gezien worden als een voorbode voor de toenemende vraag naar voice search. Met de komst van home assistants als Google Home en Amazon’s Echo & Alexa, zullen gesproken zoekopdrachten alleen maar toe gaan nemen. Om dit wereldwijd uit te kunnen rollen dient de techniek een veelheid aan verschillende talen te kunnen ondersteunen. Niet verwonderlijk dus dat Google niet stil zit als het hierop aankomt.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Bekijk deze dienst

Samen de hoogste conversiestijging behalen?