dutch search awards

Blog

Dutch Search Awards: vier nominaties voor Orangedotcom

dutch search awards

De nominaties van de Dutch Search Awards 2016 zijn bekend en Orangedotcom is maar liefst in vier categorieën genomineerd. In Amerika en Engeland bestaan deze awards al wat langer, maar in Nederland is dit jaar de primeur en worden uitzonderlijke cases op het gebied van search marketing in de spotlight gezet. Een mooie kans voor bureaus om hun beste werk en toepassingen te laten zien en erkenning en waardering te krijgen op het gebied van slimme toepassing van zoekmachine marketing.

We zijn genomineerd voor:

  • Beste lokale campagne
  • Beste mobile campagne
  • Beste gebruik van search in finance

Daarnaast maken we ook kans op een felbegeerde award in de categorie ‘Beste agency’ (medium).

 

Dutch Search Awards

Beste lokale campagne – RegioBank
Voor RegioBank (onderdeel van SNS Bank) werden we gevraagd om te helpen met de lancering van het nieuwe online platform regiobankadviseurs.nl, ontwikkeld door onze partner Digital Natives. Op deze website zijn de zelfstandige adviseurs van RegioBank te vinden die ieder in hun eigen regio actief zijn. Waar de traditioneel grote banken vooral aanwezig zijn in de grote steden, heeft RegioBank ervoor gekozen om juist ook in de kleine(re) regio’s sterk vertegenwoordigd te zijn. Om deze reden werd de inzet van local search geadviseerd. Hierdoor heeft de Google AdWords campagne ook een regionaal karakter gekregen, met hyper relevante advertenties. Voor iedere adviseur zijn er verschillende campagnes opgezet om ervoor te zorgen dat er een goede zichtbaarheid is in alle fasen van de ‘purchase funnel.’ Door het extreem lokale karakter van de campagnes is dit een mooie case voor de Dutch Search Awards. Bekijk de case over RegioBank.

 

 

regiobank adviseurs

Beste gebruik van search in finance – RegioBank
Voor de RegioBank SEA campagne is local search in de meest optimale manier ingezet. Door ook in de ‘upper funnel’ aanwezig te zijn, vergoot je de zichtbaarheid in alle belangrijke fasen van het oriëntatie- en beslissingsproces. Het doel van de campagne was maximale lead generatie voor de verschillende financiële producten van de adviseurs. De concurrentie is finance is al jaren enorm en de enige manier om met een nieuw platform toch succesvol te worden is een slimme en efficiënte inzet van search. De inzet van de online strategie sloot naadloos aan op de inzet van de offline strategie. Hierdoor was er een goede overeenstemming tussen de uitingen van bijvoorbeeld de radiocommercials en advertentieteksten. Dit zorgde voor herkenning en leidde tot betere resultaten.

Beste agency
Als bureau is het extra veel waard om door vakgenoten gewaardeerd te worden en deze nominatie is dan ook een kroon op ons werk. Orangedotcom heeft zich de afgelopen jaren bewezen als online marketing bureau, met een focus op zoekmachine marketing. We hebben kwaliteit en service altijd erg hoog in het vaandel staan en werken continu aan de beste oplossingen voor onze klanten.

Als bureau willen we altijd het beste resultaat en de meest innovatieve oplossingen bieden en zijn daarom ook erg blij met deze erkenning door de Dutch Search Awards!

Dutch Search Awards uitreiking
In Amerika en Engeland bestaan deze awards al wat langer, maar in Nederland is dit jaar de primeur en worden uitzonderlijke cases op het gebied van search marketing in de spotlight gezet. Een mooie kans voor bureaus om hun beste werk en toepassingen te laten zien en erkenning en waardering te krijgen op het gebied van slimme toepassing van zoekmachine marketing.

De vakjury heeft alle ingezonden cases op gebied van zoekmachinemarketing beoordeeld op de formulering van de strategie, de resultaten, budget en man-uren, creativiteit en onderscheidend vermogen, het gebruik van technologie, de koppeling van verschillende kanalen en de schaalbaarheid van de oplossing. Bekijk de volledige shortlist met alle nominaties.

De uitreiking van de Dutch Search Awards is op 24 november.

Samen de hoogste conversiestijging behalen?