LinkedIn videoadvertising

Blog

LinkedIn komt met video advertising

LinkedIn videoadvertising

We moesten er even op wachten maar LinkedIn is zover: het is mogelijk om binnen LinkedIn te adverteren met video. Hoewel het vorig jaar al mogelijk was om video’s te plaatsen, kunnen deze vanaf heden dus ook gepromoot worden.

Het adverteren met video’s binnen LinkedIn geeft veel mogelijkheden. Zo kunnen mensen worden geactiveerd voor een bepaald doel, kan de merkbekendheid worden vergroot of kan de doelgroep meer betrokken raken bij jouw dienst of product. Kortom tal van nieuwe mogelijkheden met video die zich al op andere platformen als Facebook en YouTube hebben bewezen.

LinkedIn biedt daarnaast de mogelijkheid om zogenaamde Leads Gen Form ads in te zetten. Dit zou ook goed voor video kunnen werken. Voordeel hierbij is dat bezoekers direct converteren door een kort formulier in te vullen binnen de ad, in plaats van dat ze eerst naar een externe pagina worden genavigeerd.

De mogelijkheid tot post-view retargeting, het verzamelen en retargeten van bezoekers op basis van video views is op dit moment nog niet mogelijk, maar volgt hopelijk snel. Iets wat al geruime tijd beschikbaar is via Facebook en YouTube.

LinkedIn heeft ook aangegeven bedrijven de mogelijkheid te geven een video op de Business Page te plaatsen, om zo meer informatie over te kunnen dragen aan (nieuwe) bezoekers.

Wij zijn erg benieuwd naar de verdere uitrol en volgen de ontwikkelingen op de voet.

Samen de hoogste conversiestijging behalen?