snapchat advertising

Blog

Snapchat adverteren – een wereld van mogelijkheden!

snapchat advertising

Snapchat sessie.Snapchat advertentie sessie

Afgelopen week hebben wij een expert van Snapchat op ons kantoor mogen verwelkomen. Zij heeft ons een interessante Snapchat sessie gegeven, zodat wij nu ook volop aan de slag kunnen met Snapchat adverteren.

Dit doen we niet zomaar. Snapchat is namelijk booming!

In Nederland is het bereik ondertussen namelijk al opgelopen naar 2,5 miljoen gebruikers, met name jongeren. Het wordt door veel mensen vergeleken als een soort “jonge” Facebook, maar is in werkelijkheid minder een sociaal netwerk, maar meer een visuele chat service vergelijkbaar met Whatsapp. Snapchat maakt het haar gebruikers mogelijk foto’s en korte video’s te delen via een social netwerk, waarbij de verzonden bestanden na enkele seconden verdwijnen.

 

Snapchat adverteren

 

Snapchat Adverteren

Dankzij de gegevens van haar gebruikers is Snapchat in staat om heel gericht te adverteren. De voordelen hiervan voor het bedrijf zijn niet alleen naamsbekendheid maar ook meer aandacht en aanzet tot actie.

Het is mogelijk om op drie verschillende manieren op Snapchat te adverteren. Hierbij de drie mogelijkheden op een rij.

  1. De ”Lens” ad is de meest interactieve mogelijkheid maar ook qua creatie het meest bewerkelijk. Dit wordt door Snapchat zelf (in overleg) gemaakt en is alleen premium in te kopen voor een vast bedrag en bereik.
  2. De ”Filter” ad wordt (nu nog) door Snapchat gemaakt en wordt ook premium ingekocht. Binnenkort komt hiervoor een self-service mogelijkheid.
  3. Snapads: Wat nu via de veiling kan worden ingekocht zijn ”Snapads”: Een full-screen video (Max 10 sec.) of full size – canvas afbeelding. Deze staan dan tussen de stories content. Er is vanuit de ad een mogelijkheid om mensen door te linken naar een webpagina (i-frame) of app download omgeving.

Snapchat advertentie mogelijkheden

Snapchat advertentie mogelijkheden
Nieuwsgierig geworden? En wilt u de advertentiemogelijkheden verder bespreken, neemt dan contact met onze social media advertising specialist Richard de Vries

Social advertising

Bekijk deze dienst

Samen de hoogste conversiestijging behalen?