Blog

Nieuwe functie Google Ads voor zoekwoorden

Hoewel mensen regelmatig naar dezelfde antwoorden zoeken, verandert de manier waarop continu. Eind 2018 voegde Google al synoniemen toe aan Exact Match zoekwoorden, zodat adverteerders meer consumenten kunnen bereiken zonder uitgebreide zoekwoordenlijsten nodig te hebben. Komende weken wordt dit uitgerold naar Phrase Match en Broad Match zoekwoorden.

Meer relevant verkeer met modifiers voor breed zoeken

Zoekwoorden met modifier voor breed zoeken komen overeen met zoekopdrachten die dezelfde woorden bevatten als het zoekwoord. De woorden kunnen hierbij in een willekeurige volgorde staan. Vanaf heden omvatten zoekwoorden met modifiers voor breed zoeken ook synoniemen van het zoekwoord. Hoe dat er in de praktijk uit ziet, is afgebeeld in voorbeeld 1.

Nieuwe functie Google Ads voor zoekwoorden

Voorbeeld 1

Meer relevant verkeer met zoeken op woordgroep

Met zoekwoordgroepen worden je advertenties getoond wanneer een zoekopdracht het zoekwoord exact bevat. De volgorde van de woorden is hierbij wel van belang. Er kunnen echter wel woorden voor of na het overeenkomende zoekwoord geplaatst worden. Sinds de nieuwe update omvat dit type zoekwoord ook synoniemen. Zie voorbeeld 2. 

Nieuwe functie Google Ads voor zoekwoorden

Voorbeeld 2

Implicaties

Het voordeel van de nieuwe feature is dat je mogelijk meer verkeer gaat krijgen naar je site. Je kan namelijk gevonden worden op zoekwoorden die nog niet in je account zijn opgenomen.

Een nadeel kan echter zijn dat je de controle verliest, omdat je wellicht op minder relevante zoekwoorden gevonden kan worden. Hier kun je ‘negative keywords’ voor instellen, voor het uitsluiten van zoekwoorden. In Nederland moeten we nog even wachten op deze functionaliteit, naar verwachting is het in 2020 mogelijk. Lees hier de bron. 

Natuurlijk staat Orangedotcom altijd voor je klaar voor goede tips en advies rond SEA. Wij zorgen hoe dan ook dat we goed op de hoogte zijn om jouw bedrijf verder te helpen. Sparren met iemand uit het SEA team? Neem contact met ons op.

Samen de hoogste conversiestijging behalen?