Sophie Poldermans

Blog

Poldermans schrijft Engelstalig boek over Nederlandse verzetsheldinnen

Sophie Poldermans

De Tweede Wereldoorlog speelt in de recente geschiedenis van Nederland een belangrijke rol. Veel verhalen zijn opgetekend in de loop der jaren, maar de heldendaden van enkele Nederlandse vrouwen bleven eerder onbelicht. De Haarlemse Sophie Poldermans bracht vorige maand een aangrijpend en krachtig Engelstalig boek ‘Seducing and Killing nazi’s’ uit en krijgt lovende recensies. Het boek is meerdere keren in de media onder de aandacht gebracht. Orangedotcom deelt dit leuke nieuws dan ook graag! 

Sophie Poldermans

Chicago The Jam TV Show

Sophie’s Women Of War

Al op jonge leeftijd raakte Sophie Poldermans in haar leven bevangen door de verhalen van Hannie Schaft en de zussen Truus en Freddie Oversteegen. Bij het grote publiek zullen de namen wellicht een belletje doen rinkelen, wat hun rollen precies waren zijn minder bekend. Eerder schreef Poldermans het boek Hannie Schaft,  een legendarische figuur in het Nederlandse verzet tegen de Duitse bezetters waarin de zussen Oversteegen ook een rol hadden. Ze richtte bovendien haar eigen organisatie Sophie’s Women Of War op, om licht te werpen op de verhalen van vrouwen in oorlogsituaties. Door 20 jaar omgang met de zussen Oversteegen (Hannie Schaft werd vlak voor het einde van de oorlog geëxecuteerd) kon ze de gebeurtenissen reconstrueren die een belangrijke rol hebben gespeeld in het Nederlandse verzet. Door het boek in het Engels te schrijven kunnen de heldendaden van de vrouwen nu bij een groot publiek bekend raken.

Het boek in de media

Orangedotcom helpt Sophie Polderman met advies voor organische vindbaarheid (SEO) en campagnes voor de betaalde vindbaarheid (SEA) binnen de zoekmachines. De lancering van het boek is dan ook (inter)nationaal niet onopgemerkt gebleven en kent lovende recensies:

‘Het is een sterk en ontroerend verhaal. Het verhaal is heel goed onderzocht door de schrijver. Zodra ik begon met lezen, kon ik niet meer stoppen met lezen.’  – Manfred Nowak, Secretaris-generaal van het Europees Interuniversitair Centrum voor mensenrechten en democratisering, directeur Ludwit Boltzmann Instituut voor de rechten van de mens.

Ook schreven People’s World en TIME over het boek en was Poldermans te gast in Chicago The Jam TV Show (zie foto). In Nederland komt de Haarlemse in het Haarlemse Dagblad en op de NH Radio. Ben jij benieuwd naar het boek? Lees hier meer.

Wil jij graag sparren met iemand uit het team van Orangedotcom over de mogelijkheden binnen online marketing? Wij staan altijd voor je klaar voor goede tips en advies. Neem contact contact met ons op!

Heb jij ook advies nodig bij de lancering van een product of dienst?