vernieuwde google keyword planner

Blog

Vernieuwde Google Keyword Planner

vernieuwde google keyword planner

Recent heeft Google bekend gemaakt dat de Google Keyword Planner vernieuwd gaat worden in de eerste helft van 2018. De nieuwe stijl van de Google Keyword Planner zal in look en feel meer gaan lijken op de nieuwe Adwords interface. Maar dat niet alleen. De vernieuwde Google Keyword Planner zal ook beschikken over nieuwe features, waar je wellicht veel aan kunt hebben. We lichten de nieuwe features hieronder toe.

#1 Startscherm

De vernieuwde Google Keyword Planner zal al anders aanvoelen bij het startpunt. Het beginscherm is namelijk veranderd. Google heeft het startscherm nu, in tegenstelling tot het oude startscherm, eenvoudig en duidelijk gemaakt. Je kunt slechts uit twee opties kiezen. Je kunt kiezen “Vind nieuwe zoekwoorden” of “Vergaar data en voorspellingen voor de zoekwoorden”. Simpeler kunnen ze het niet maken. Hieronder zie je het verschil.

#2 Mobiel zoekvolume

Google heeft al eerder aangekondigd dat de mobiele index de online focus gaat worden. Mensen doen steeds meer met hun mobiel, dus deze verschuiving van desktop naar mobiel is een logisch gevolg. Op deze trend wordt ook ingespeeld in de vernieuwde Google Keyword Planner. Bij de zoekwoordideeën in de tool werd voorheen het zoekvolume per maand getoond. Nu wordt dat nog steeds getoond, maar is ook het mobiele zoekvolume per maand toegevoegd. Zo kun je zien hoe groot het mobiele zoekgedrag is op de betreffende zoekwoorden.

#3 Organische impressies

Verder zijn er twee nieuwe elementen beschikbaar geworden, die meer gericht zijn op het organische verkeer. Zo kun je bij de vernieuwde Google Keyword Planner de organische impressies en de gemiddelde organische positie van je website inzien als de website rankt voor de opgezochte zoekwoorden. Om dit te kunnen inzien moet er een koppeling gemaakt worden tussen Adwords en Google Search Console. Daarbij dienen gebruikers de vinkjes aan te kruizen onder “modify columns”. Dan worden deze elementen ook daadwerkelijk getoond.

Heb je nog vragen over de vernieuwde Google Keyword Planner of ben je op zoek naar hulp voor je online marketing activiteiten? Dan kun je altijd bij ons terecht! Wij adviseren je graag om online het beste resultaat te behalen.

Samen de beste online resultaten behalen?