Blog

Werkweek 2019: Orangedotcom goes Valencia!

Even de Nederlandse kou ontvluchten in oktober en verruilen voor een aangename 30 graden. Dat klinkt ideaal toch? Nou dat vonden wij dus ook! Afgelopen week vond alweer de derde Orangedotcom werkweek in het buitenland plaats. Het zonnige Valencia vormde dit jaar het decor voor OrangeCon, tapas en sangria, een fietstocht met gids door de stad, een avondje stappen en nog veel meer. In dit artikel lees je hoe het was. Wat waren we uit!

Valencia

Memorabele uitstapjes en teambuilding

Orangedotcom hecht veel waarde aan werkplezier. We geloven dat je dit doet door te bouwen aan een sterk team, goede onderlinge verhoudingen en memorabele uitstapjes te organiseren. Onze oprichters werkten in de begintijd van Orangedotcom een maand vanuit Barcelona. Laptopjes mee, overdag werken en ’s avonds en in het weekend genieten van deze heerlijke stad. En dat smaakte naar meer. In 2016 werd het eerste teambuilding weekend in de Ardennen georganiseerd, met als hoogtepunt de MTB-tour van 3 uur en 50 km (die eigenlijk niet te doen was voor de ongetrainde mountainbiker). Toch beviel dit zo goed dat we het jaar daarop in Berlijn neerstreken voor onze eerste echte werkweek. Overdag werken voor onze klanten en op bezoek bij partners als Google en Searchmetrics, en ’s avonds de stad verkennen en veel gezelligheid met elkaar. Vorig jaar vond de werkweek plaats in Barcelona (check hier meer daarover) en dit jaar vlogen we iets zuidelijker richting de derde stad van Spanje; Valencia. Hoe onze week eruit zag?

Valencia – Ajax: 0- 3

Voor onze voetballiefhebbers was de timing van de werkweek in Valencia Ajax Valenciaperfect. Woensdagavond speelde Valencia namelijk tegen Ajax in de Champions League. Een aantal collega’s moest eerst nog wel even in spanning afwachten of zij daadwerkelijk naar de uitverkochte wedstrijd konden, maar gelukkig zijn er een heleboel manieren om alsnog een ticket voor het Mestalla stadion te bemachtigen. En dan de wedstrijd nog. Dat bleek een fenomenale pot te worden, waarbij Ajax het team van Valencia voetballes gaf en met 0 – 3 de wedstrijd wist te winnen. Het juichen deden we ietwat voorzichtig in het vak tussen de Spanjaarden, maar omdat we naast het uitvak van Ajax zaten konden we toch een behoorlijk feestje bouwen bij de doelpunten. Een erg goed begin van de werkweek dus!

Inspiratie en presentaties: OrangeCon

Drie jaar geleden werd onze ‘OrangeCon’ al geïntroduceerd tijdens de werkweek in Berlijn. Dit is onze eigen conferentie waarbij een aantal mensen OrangeConuit het team een onderwerp naar keuze presenteert, digital marketing gerelateerd of juist niet. De presentaties hadden dan ook uiteenlopende onderwerpen: de methodiek NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), er werd verteld over persoonlijke groei en ontwikkeling, maar ook de onderwerpen de voordelen van Reddit, Amazon, “clicks & bricks”, Google Mijn Bedrijf en bevindingen vanuit klanttrajecten werden gedeeld met elkaar. Een mooie mix, waarbij wij direct een aantal interessante aanknopingspunten zagen voor zowel intern als extern gebruik.

Na OrangeCon was het tijd voor wat ontspanning. Er werd gezellig op het dakterras bijgepraat onder het genot van een welverdiend (koud) drankje in de heerlijke zon. We eindigden de avond bij een knus Spaans tapas restaurant en daarna een leuke kroeg.

Fietstour en de Orangedotcom pubquiz

De volgende dag startte met een gezamenlijk ontbijt. Deze dag stond in het teken van teambuilding en meer van de stad te zien. Na het ontbijt stond een fietstour van drie uur op de planning. Een perfecte manier om de stad goed te verkennen. Met twee tourgidsen vanuit België en Nederland werden we langs een aantal prachtige hoogtepunten geleid. Hun enthousiasme werkte aanstekelijk en door de achtergrond bij de stad kregen we een beter beeld over het karakter en de historie van Valencia.

In de middag was het tijd voor de enige echte Orangedotcom Pubquiz. We kregen een groot aantal vragen op ons afgevuurd, over zowel alle collega’s (wie gooide als kind met eieren van het balkon?) als alle films waar Leonardo Dicaprio in gespeeld heeft (Oh ja, ook in The Aviator). Na deze bloedstollend spannende quiz, gelukkig op het dakterras in de zon, kwam team ‘Michael-Matthijs-Karianne’ als beste uit de bus. Eeuwige roem was de grote prijs .

Het was inmiddels tijd om ons weer klaar te maken voor het diner: dit keer Valenciabij een goed aangeschreven Italiaan in een leuke wijk. En omdat het weekend was begonnen, was het daarna tijd om ook nog even de mooiste club van Valencia (L’Umbracle) tot in de vroege uurtjes mee te pakken. Wederom een geweldige werkweek. Viva España!

 

Back to work

Aan al het goede komt een eind: we zijn weer vanuit onze HQ aan het werk voor al onze klanten. We kijken terug op een zeer geslaagde trip, waarbij we elkaar nog beter hebben leren kennen. We nemen een aantal zaken mee naar huis, waar je ook blogs over kunt verwachten de komende tijd over bijvoorbeeld Amazon, Reddit en Google Mijn Bedrijf. En op naar de werkweek van 2020! 🙂

Enthousiast geworden over onze aanpak of sparren over een van de onderwerpen? Neem contact met ons op. 

Wil jij ook werken bij het allerleukste bedrijf van Amsterdam?